top of page
  • teknikemek2020

BU ACI HEPİMİZİN, KATİLİ DE TANIYORUZ!

Güncelleme tarihi: 10 Eyl 2020



Bugün Sakarya’dan gelen acı haber hepimizi derinden yaraladı. Son aldığımız bilgiye göre Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikasında yaşanan patlamalarda 4 işçi hayatını kaybetmiş, 97 işçi de yaralanmıştır. Henüz ulaşılamayan işçiler olduğu bilgisi de basında yer aldı.


İSİG Meclisinin paylaştığı bilgilere göre aynı firmada 2009 yılından bugüne yaşanan 6. patlama ve daha öncede bu patlamalarda 6 işçi hayatını kaybetmiş, 100’ün üzerinde işçi ise yaralanmıştı. Şirket sahiplerinin bu patlamalara ilişkin geçmiş zamanlarda yapılan açıklamalar da işçilerin hayatına önem verilmediğinin kanıtıdır.


11 Şubat 2011’deki patlamada bir çocuk annesi 33 yaşındaki işçi Hediye Hallaç hayatını kaybetmiş ve 10 işçi yaralanmış, firma sahibi bu iş cinayeti sonrasında “45 yıldır bu işi yapıyoruz toplasan 10 kişi ölmemiştir” açıklamasını yaparak para kazanmak için işçilerin ölümünü olağan karşıladığını göstermiştir.


Geçen yıllar içinde işletme sahipleri iktidara yakınlığı sayesinde hiçbir ceza ile karşılaşmadan kazancını büyütmeye devam edebilmiştir.


Bugün yaşanan iş cinayeti de diğer cinayetler gibi denetimsizlik ve cezasızlığın sistem haline gelmesinin bir sonucudur. Davutpaşa’da Soma’da Ermenek’te, Ostim’de ve daha birçok yer ve zamanda işçilerin öldürülmesine kayıtsız kalan sermaye iktidarı bu cinayetlerde işverenlerle müştereken sorumludur. Emek Hareketinden Mühendis Mimar Ve Şehir Plancıları olarak bu cinayetin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

İş cinayetlerine karşı birlikte mücadele edersek ölümleri önleyebilir, gerçek sorumluların cezalandırılmasını sağlayabiliriz.


EMEK HAREKETİNDEN MÜHENDİS MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARI

37 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page